Menü

Bemutatkozás

Kórusunk 1993-ban alakult. 2002. augusztusában a tagok létrehozták a kórus egyesületét, azóta több színvonalas pályázatot nyertünk.
A tagjaink amatőr énekesek, akiket a zene szeretete kovácsolt össze.
2002. januárja óta művészeti vezetőnk és karnagyunk Szabó Katalin. Repertoárunkon a kórusirodalom ismert művei, egyházi és világi darabok, spirituálék és népdalfeldolgozások szerepelnek.

Fennállásunk óta kiemelt szerepe van a kórus életében, munkájában a helyi hagyományok ápolásának. Rendszeresen részt veszünk Diósd kulturális életében, közösségi rendezvényeken, például a Szent Gellért Hét eseményein.

Kezdetektől fogva fontos volt számunkra Diósd testvérvárosi kapcsolatának erősítése és ápolása a németországbeli Alsbach-Hähnlein várossal, szoros kapcsolatot tartunk fenn az ottani Gesangverein Alsbach testvérkórussal.

2004-ben a Riva del Gardában rendezett nemzetközi kórusversenyen vegyeskari kategóriában arany 2, Musica Sacra kategóriában ezüst 8 minősítést szereztünk.
2007. decemberében részt vettünk a Prágai Nemzetközi Adventi és Karácsonyi Fesztivál és Verseny rendezvényein is, ahol bronz minősítést kaptunk.

2011-2013. folyamán az EU által támogatott, öt országot átfogó nemzetközi zenei programban vettünk részt. A Sing-song nevű projekt lebonyolításáért kórusunkat a Tempus Közalapítvány a "Nemzetközi Együttműködési Kultúráért" nívó díjjal jutalmazta.

2013-2015-ig egy újabb nagyszabású nemzetközi zenei projektet valósítottunk meg, amelybe összesen kilenc európai ország egy-egy kórusa kapcsolódott be. A SOL projekt az Európai Unió támogatásával és a Tempus Közalapítvány közreműködésével jött létre.

2017. novemberében kórusunk minősítő koncerten vett részt Tatabányán. A KÓTA (Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége) által szervezett országos minősítő hangversenyen a vegyeskarok kategóriában ARANY fokozatot értünk el. Karnagyunk Szabó Katalin készített fel és vezényelt bennünket.

Arra törekszünk, hogy egyre több zenei élményt és tapasztalatot szerezve folyamatosan fejlesszük énektudásunkat és színvonalas művek bemutatásával adjuk át az éneklés örömét közönségünknek.