Menü

Bemutatkozás


Fotó: Nemzeti Galéria, Budapest, 2019.

Művészeti vezető: Stiblo Anna
Egyesületi elnök: Lehr Emma

Kórusunk 1993-ban alakult. 2002. augusztusában a tagok létrehozták a kórus egyesületét, azóta több színvonalas pályázatot nyertünk.
A tagjaink amatőr énekesek, akiket a zene szeretete kovácsolt össze.
Művészeti vezetőnk a 2018-as évadtól Stiblo Anna. Repertoárunkon a kórusirodalom ismert művei, egyházi és világi darabok, spirituálék és népdalfeldolgozások szerepelnek.

Fennállásunk óta kiemelt szerepe van a kórus életében, munkájában a helyi hagyományok ápolásának. Rendszeresen részt veszünk Diósd kulturális életében, közösségi rendezvényeken, például a Szent Gellért Hét eseményein.

Kezdetektől fogva fontos volt számunkra Diósd testvérvárosi kapcsolatának erősítése és ápolása a németországbeli Alsbach-Hähnlein várossal, szoros kapcsolatot tartunk fenn az ottani Gesangverein Alsbach testvérkórussal.

2004-ben a Riva del Gardában rendezett nemzetközi kórusversenyen vegyeskari kategóriában arany 2, Musica Sacra kategóriában ezüst 8 minősítést szereztünk.
2007. decemberében részt vettünk a Prágai Nemzetközi Adventi és Karácsonyi Fesztivál és Verseny rendezvényein is, ahol bronz minősítést kaptunk.

2011-2013. folyamán az EU által támogatott, öt országot átfogó nemzetközi zenei programban vettünk részt. A Sing-song nevű projekt lebonyolításáért kórusunkat a Tempus Közalapítvány a "Nemzetközi Együttműködési Kultúráért" nívó díjjal jutalmazta.

2013-2015-ig egy újabb nagyszabású nemzetközi zenei projektet valósítottunk meg, amelybe összesen kilenc európai ország egy-egy kórusa kapcsolódott be. A SOL projekt az Európai Unió támogatásával és a Tempus Közalapítvány közreműködésével jött létre.

2017. novemberében kórusunk a KÓTA által szervezett országos minősítő koncerten vett részt Tatabányán. A vegyeskarok kategóriában ARANY fokozatot értünk el. A minősítő hangversenyen Szabó Katalin karnagy vezényelt bennünket és felkészítésünket is ő végezte.

Arra törekszünk, hogy egyre több zenei élményt és tapasztalatot szerezve folyamatosan fejlesszük énektudásunkat és színvonalas művek bemutatásával adjuk át az éneklés örömét közönségünknek.