Kezdőlap
Bemutatkozás
Karnagyunk
Tagok
Repertoárunk
Eseménynaptár
Arany minősítés
Nívódíjas projekt
20 éves jubileum
Képes Krónika
Videók/Hangfájlok
Kapcsolat
Toborzó 
Vendégkönyv
Guestbook  
Gästebuch  
Belépés tagoknak

Látogatók:
   
TÁMOGATÓINK:


Diósd Község
Önkormányzata


NCA - Nemzeti
Civil Alapprogram


Tempus
Közalapítvány


EU-Grundtvig Program

Adókímélő BT, Érd

Bemutatkozás

A Diósdi Szent Gellért Vegyeskar 1993-ban alakult. 2002. augusztusában a tagok létrehozták a kórus egyesületét, azóta több színvonalas pályázatot nyertünk.
A tagjaink amatőr énekesek, akiket a zene szeretete kovácsolt össze.
2002. januárja óta művészeti vezetőnk és karnagyunk Szabó Katalin. Repertoárunkon a kórusirodalom ismert művei, egyházi és világi darabok, spirituálék és népdalfeldolgozások szerepelnek.

Fennállásunk óta kiemelt szerepe van a kórus életében, munkájában a helyi hagyományok ápolásának. Rendszeresen részt veszünk Diósd kulturális életében, közösségi rendezvényeken, például a Szent Gellért Hét eseményein.

Kezdetektől fogva fontos volt számunkra Diósd testvérvárosi kapcsolatának erősítése és ápolása a németországbeli Alsbach-Hähnlein várossal, szoros kapcsolatot tartunk fenn az ottani Gesangverein Alsbach testvérkórussal.

2004-ben a Riva del Gardában rendezett nemzetközi kórusversenyen vegyeskari kategóriában arany 2, Musica Sacra kategóriában ezüst 8 minősítést szereztünk.
2007. decemberében részt vettünk a Prágai Nemzetközi Adventi és Karácsonyi Fesztivál és Verseny rendezvényein is, ahol bronz minősítést kaptunk.

2011-2013. folyamán az EU által támogatott, öt országot átfogó nemzetközi zenei programban vettünk részt. A Sing-song nevű projekt megvalósítását a Tempus Közalapítvány a „Nemzetközi Együttműködési Kultúráért” nívó díjjal jutalmazta.

2013-2015-ig egy újabb nagyszabású nemzetközi zenei projektben vettünk részt, amelybe összesen kilenc európai ország egy- egy kórusa kapcsolódott be. A SOL projekt az Európai Unió támogatásával és a Tempus Közalapítvány közreműködésével jött létre.

Arra törekszünk, hogy egyre több zenei élményt és tapasztalatot szerezve folyamatosan fejlesszük énektudásunkat és színvonalas művek bemutatásával adjuk át az éneklés örömét közönségünknek.