Menü

Eseménynaptár

2012-2013. Események
2013. június 13-17. A Diósdi Önkormányzat delegációjának részeként újra ellátogattunk német testvérvárosunkba, Alsbach-Hähnleinba.
Partner kórusunkkal jubileumi koncertet adtunk a több napos rendezvénysorozat keretében, ezzel is megünnepeltük a Gesangverein-Alsbach fennállásának 175. évfordulóját és a Diósdi Szent Gellért Vegyeskar fennállásának 20. évfordulóját. Az alsbach-hähnlein-i rendezvények között szerepelt a söröshordó csapra verése a Fő téren, buszos kirándulás a Fekete erdőben, pihenés a Mummelsee partján, városnézés Baden-Baden-ben, borkóstoló a Vierthaler borospincében a szőlőgazdaság megtekintésével. Vasárnap kétnyelvű, német-magyar istentisztelen vettünk részt Hählein-ban. Kórusunk tagjai újra német partnerkórusunk gondoskodó vendégszeretetét is élvezhették.
2013. június 1.
szombat, 18.00 óra
Évadzáró kontertünk.
Helyszín: A Diósdi Önkormányzat Díszterme, Diósd, Szent István tér 1.
Vezényel: Szabó Katalin karnagy.
Szeretettel várjuk Önt és kedves családját koncertünkön!
2013. ápr. 25-29. A kétéves Grundtvig programunk záró eseménye: háromnapos workshop a görög Preveza városában.
A barátságos fogadtatás, közös éneklés és koncert örömei mellett külön ajándék volt számunkra a nyárias időjárás.

2013. jan. 18-21. A kétéves Grundtvig program következő eseménye: háromnapos workshop, ezúttal Bordeaux-ban, ahol az alapműveken kívül most még további két művet tanultunk meg, köztük egy baszk darabot is. Ezt követően a bordeaux-i vedéglátó kórusunk, az Arpege lépett fel önálló műsorral.
A próbák mellett a 'vörös bor fővárosával' is meg tudtunk ismerkedni, kísérőink a városnézésen bordeaux-i barátaink voltak.
A havas és csapadékos időjárás ellenére szép élményekkel gazdagodva tértünk haza.
2012. december 18.
A Diósdi Szent Gellért Vegyeskar karácsonyi koncertje.
A koncerten vezényelt: Szabó Katalin karnagy
2012. november 2.
péntek, 19.30 óra
W. A. Mozart: Requiem c. művének előadása
Kórusunk már hagyományosan a Liszt Ferenc Kórus és Zenekarral
együtt adta elő Mozart művét Halottak Napján a Belvárosi Szent Mihály templomban, Budapesten.
A koncerten vezényelt: Farkas Mária karnagy
2012. okt. 26-28. A kétéves Grundtvig program magyarországi eseménye: háromnapos workshop, amelyen nemzetközi énekesekből álló kórus a résztvevő országok műveit tanulta meg, majd ezekből összeállított repertoárt adott elő. A résztvevők Franciaországból, Görögországból és Lengyelországból érkeztek. Ezt követően kórusunk önálló műsorral lépett fel.
Vezényelt: Szabó Katalin karnagy.
Helyszín: a diósdi Új Óvoda aulája.
2012. szept. 7.
péntek 17.30
Német partnerkórusunk, a Gesangverein Alsbach kórusunkkal közös koncertet adott a diósdi új óvoda aulájában a Szent Gellért napok rendezvénysorozat keretében. A koncert után baráti összejövetelre hívtuk meg partnerkórusunk tagjait a Közösségi Házban. A Diósdra érkező Alsbach-Hähnlein testvérváros küldöttsége részt vett a Szent Gellért napok különböző programjain.
2012. aug. 24-26. Éves kórustáborunk a festői környezetben található Kétbodonyban, Nógrád megyében.
Éppen erre a hétvégére esett az évente hagyományosan megrendezett Szilvaszombat is.