20 éves jubileum ünneplése

2009. november 3-án éppen 20 éves lett a Diósd és Alsbach-Hähnlein közötti partnervárosi kapcsolat. Ennek megünneplésére és a további együttműködés megerősítésére a két település önkormányzata ünnepélyes testületi ülést tartott Alsbachban, melyen kórusunk 3 tagja is részt vehetett.

November 1-én este érkeztünk meg Alsbachba, ahol a hosszú út után meleg fogadtatásban volt részünk. A német házigazdák kellemes programot szerveztek a diósdi küldöttségnek hétfőn és kedden, amit még a morcos időjárás sem tudott elrontani.

Első nap egy új bevásárlóközpontot látogattunk meg és az Opel autógyár munkafolyamataiba pillanthattunk be. Az autómúzeumban szinte minden old-timer modellt megcsodálhattunk. Az esős délután a gyönyörű, gótikus építésű eberbachi kolostor megtekintésével folytatódott és egy hangulatos vacsorával fejeződött be Wiesbadenben.
A második nap a helyi nevezetességeket jártuk végig, és bár a 20 év során többször volt alkalmunk nézgelődni Alsbachban, Hähnleinban és Sandwieseben – a település 3 részében -, mégis tudtak újabb érdekességeket mutatni nekünk. Nemrég épült egy médiacentrum, új, közönséghívogató könyvtárral és helyi múzeummal gazdagodott a város. Az alsbachi vár és a hähnleini templom most is ugyanolyan élményt nyújtott, mint első alkalommal.

A kedd esti ünnepélyes testületi ülésen beszédek hangzottak el a korábbi és jelenlegi Polgármesterektől, valamint a képviselőtestületek frakcióvezetőitől. A beszédek között kórusdalok hangzottak el, partnerkórusunk, a Gesangverein Alsbach is előadott két dalt.

Végül mi is köszönthettük barátainkat, nagy szeretettel adtuk át nekik a mindannyiunk által aláírt oklevelet és az ajándékokat - a köszöntésükre készített filmet és a jubileumra felcímkézett vörösborokat.

Reméljük, hogy olyan örömmel fognak ránk gondolni mikor megnézik, illetve megisszák, mint mi, amikor készítettük.

Pálné Onódi Judit
elnök
Diósdi Szent Gellért Vegyeskar