Menü

KÉPES KRÓNIKA

Dátum Esemény
2016.
2016. szeptember 20.
18 óra

A Diósdi Gellért Kórus koncertje a helyi katolikus templomban.
fotók...

2016. szeptember 19.

Karvezetőnket, Szabó Katalint, a "Diósd Városért Díjjal" tüntette ki a város vezetősége.
Az ünnepségen a Diósdi Gellért Kórus is fellépett.
Karvezetőnk 15 éve vette át a kórus szakmai irányítását. Ez idő alatt a kórus színvonala nagyon sokat fejlődött. Repertoárunk bővült, az énekelt művek palettája sokszínű, a nagy művektől a spirituáléig.
A kórus sok sikeres belföldi és külföldi koncertet tudhat maga mögött, és külföldi kórusversenyeken is remekül megállta a helyét. A vegyeskar a közelmúltban több éven át tartó nemzetközi kórusprojektben is részt vett és vitte Diósd jó hírét Európában.
A nemzetközi és belföldi sikerek mellett a Diósdi Gellért Kórus megmaradt elsősorban diósdi kórusnak, aki a diósdi rendezvények rendszeres szereplője. Mindez elsősorban Szabó Katalinnak, kórusunk kiváló karnagyának köszönhető.
Köszönjük Kati, és szívből gratulálunk!
fotók...

2016. április 15.

A város képviselő testületének határozata alapján Bogó László polgármester és Rónyai Gábor alpolgármester Diósd tiszteletbeli polgárává avatta Oswald Lorenzet. Az ünnepségen a Diósdi Szent Gellért Vegyeskar örökös tagjává fogadta Oswald Lorenzet, elismerésül Alsbach-Hähnlein, németországi testvérvárosunk kóruskapcsolatainak több évtizedes fáradhatatlan támogatásáért. A Diósdi Gellért Kórus koncerttel lépett fel az ünnepélyes eseményen.
fotók...


Vissza a többi galériához