Bemutatkozás

Korábbi események

2022 november 27.-én Advent kezdete, "Gyertyagyújtás " ünnep a diósdi önkormányzat előtti téren.

További képek a Fényképalbumban.

2022 december 9.-én Karácsonyi koncertet adtunk a diósdi katolikus templomban

Hallgasd meg felvételeinket!

2022 december 10.-én felléptünk Vácon.

Eredetileg a főtéren felállított szabadtéri színpadra készültünk, de az eső miatt a hangversenyt a Pannónia Ház rendezvénytermében tartottuk meg.

Műsorunk:  Karácsonyi morzsák

Demény: Adeste Fideles
Demény: Aranyszárnyú angyal

Gerzsenyi: Csillagfényes csöndes éjjel
The first Noel
Händel: Örvendj világ 

What child is this 

Glorius Kingdom

The little drummer boy
Bárdos: Karácsonyi bölcsődal
Farkas: Áldott éj
Gruber: Stille Nacht
Gordon: Alleluja

2022 december 18.-án karácsonyi koncertet adtunk a bugyi Bessenyei György művelődési házban

Műsorunk:  

Adeste Fideles
Demény: Aranyszárnyú angyal
Csillagfényes csöndes éjjel
Händel: Örvendj világ
What Child is This?
Kelber: Glorius Kingdom
The Little Drummer Boy
Bárdos: Karácsonyi bölcsődal
Farkas: Áldott éj
Gruber: Stille Nacht
Lutkin: The Lord Bless You and Keep You
Gordon: Alleluia

2022. évi utolsó eseményünk: Kórus-karácsony, zenével, tánccal

Sokéves hagyományunk az évet záró karácsonyi bulink. Titkos sorsolással döntjük el, hogy ki kit fog megajándékozni. A hagyomány része, hogy az ajándékot valamilyen vers, esetleg saját költemény kíséretében adjuk át. Ezúttal is kedves, néha tréfás rigmusokat hallhattunk. 

Nem voltunk híján a házi készítésű ételeknek, sütiknek, és persze volt mit innunk is…

És persze kórusbuli nem képzelhető el tánc nélkül!

2022  A covid járvány szorításából végre kiszabadultunk, nagy kedvvel készültünk a krakkói „13th Cracovia Music Festival 2022” nemzetközi találkozóra. A résztvevők lengyel, német ukrán, észt és magyar kórusok, zenekarok voltak. A kétnapos igencsak intenzív, fárasztó szereplések mellett varsói városnézésre és esténként vidám együttlétekre is jutott időnk.

Kórusunk repertoárja színesebb lett. Az eddigi európai klasszikusok és egyházi művek mellett amerikai gospellel és szívet melengető spirituálékkal ismerkedtünk meg.

Utcai plakát Krakkóban
Templomi fellépésünk

2021  Az év kiemelkedő esemény volt kórusunk számára az Eucharisztikus találkozó.  Sok új, részben számunkra szokatlan kórusművet kellett új kórusvezetőnk, Takács Krisztina vezetésével rövid idő alatt megtanulnunk. A repertoár a 12. századi gregorián énekektől a mai, modern egyházi zeneszámokig terjedt. A Hősök terén, sok más kórussal közösen , előadott zeneművek nekünk mindenképpen, de valószínűleg a hallgatóságnak is igazi nagy zenei élvezetet jelentett.

Eucharisztikus rendezvény

2020  Ezt az évet Európa más országaihoz hasonlóan a Covid 19 világjárvány elleni védekező intézkedések határozták meg.  Kórusunk összetartó erejének, karvezetőnk, Stibló Anna kitartásának és Szamosi Dóri technikai segítségének köszönhetően a fizikai elszigeteltség ellenére virtuálisan mégis találkozhattunk.  A monitorok előtt ülve új műveket is tanultunk, de a legfontosabb, hogy közösségünk megmaradt, átvészeltük ezeket a nehéz hónapokat.  A járványhelyzet javulásakor rövid szereplésre is nyílt alkalmunk egyik tagtársunk, Pálné Onódi Judit könyvbemutatóján.

Kóruspróba internet segítségével a kovidjárvány idején
Könyvbemutató

2019 Ebben az évben sok szereplésre nyílt alkalmunk: áprilisban két további kórussal közös fellépésünk volt a Szent István Bazilikában.  Májusban a Nemzeti Galériában adtunk koncertet. Júniusban részt vettünk a keszthelyi kórusfesztiválon. Szeptemberben Diósd német testvérvárosa, Alsbach-Hähnlein küldöttsége tiszteletére adtunk bemutatót repertoárunkból. Októberben a diósdi óvodában kórustalálkozót szerveztünk., egyebek mellett a rimaszombati vegyes kórus részvételével, akik novemberben minket láttak vendégül Rimaszombaton.

A Szent István Bazilikában
Kórustalálkozó Diósdon

2018 Kor-Társ koncertet adtunk Diósdon. Ausztriában, Fraknó várában Esterházy kórusműveket adtunk elő, majd hasonló tartalmú koncertet adtunk Pápán. Nyári kórustáborunkat Vértesbogláron tartottuk

Pápa
Kórustábor Vértesbogláron

2017 Januárban a diósdi „Civilek Napján” felléptünk Szabó Katalin vezényletével. Áprilisban a Budapesti Történeti Múzeumban a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére adtunk koncertet. Májusban a 49. Nemzetközi Kórustalálkouzón Dorogon szerepeltünk. Júniusban a diósdi új iskola javára szervezett jótékonysági konceerten léptünk fel.

Szokásos nyári kórustáborunk ez évben elmaradt, helyette  Kolozsvárra utaztunk és énekeltünk.

Kolozsvár
Kolozsvár
Stibló Anna

Köszönetet mondunk két korábbi karvezetőnknek, akik munkájukkal hozzájárultak kórusunk sikereihez.

Szabó Katalin