Bemutatkozás

Történetünk

2022  A covid járvány szorításából végre kiszabadultunk, nagy kedvvel készültünk a krakkói “13th Cracovia Music Festival 2022” nemzetközi találkozóra. A résztvevők lengyel, német ukrán, észt és magyar kórusok, zenekarok voltak. A kétnapos igencsak intenzív, fárasztó szereplések mellett varsói városnézésre és esténként vidám együttlétekre is jutott időnk.

Kórusunk repertoárja, stílusa érezhetően megváltozott, színesebb lett. Az eddigi európai klasszikusok és egyházi művek mellett amerikai a gospellel és szívet melengető spirituálékkal ismerkedtünk meg.

2021  Az év kiemelkedő esemény volt kórusunk számára az Eucharisztikus találkozó.  Sok új, részben számunkra szokatlan kórusművet kellett új kórusvezetőnk, Takács Krisztina vezetésével rövid idő alatt megtanulnunk. A repertoár a 12. századi gregorián énekektől a mai, modern egyházi zeneszámokig terjedt. A Hősök terén, sok más kórussal közösen , előadott zeneművek nekünk mindenképpen, de valószínűleg a hallgatóságnak is igazi nagy zenei élvezetet jelentett.

2020  Ezt az évet Európa más országaihoz hasonlóan a Covid 19 világjárvány elleni védekező intézkedések határozták meg.  Kórusunk összetartó erejének, karvezetőnk, Stibló Anna kitartásának és Szamosi Dóri technikai segítségének köszönhetően a fizikai elszigeteltség ellenére virtuálisan mégis találkozhattunk.  A monitorok előtt ülve új műveket is tanultunk, de a legfontosabb, hogy közösségünk megmaradt, átvészeltük ezeket a nehéz hónapokat.  A járványhelyzet javulásakor rövid szereplésre is nyílt alkalmunk egyik tagtársunk, Pálné Onódi Judit könyvbemutatóján.

Kóruspróba internet segítségével a kovidjárvány idején
Könyvbemutató

2019 Ebben az évben sok szereplésre nyílt alkalmunk: áprilisban két további kórussal közös fellépésünk volt a Szent István Bazilikában.  Májusban a Nemzeti Galériában adtunk koncertet. Júniusban részt vettünk a keszthelyi kórusfesztiválon. Szeptemberben Diósd német testvérvárosa, Alsbach-Hähnlein küldöttsége tiszteletére adtunk bemutatót repertoárunkból. Októberben a diósdi óvodában kórustalálkozót szerveztünk., egyebek mellett a rimaszombati vegyes kórus részvételével, akik novemberben minket láttak vendégül Rimaszombaton.

A Szent István Bazilikában

2018 

2017  ……………..

Stibló Anna

Köszönetet mondunk két korábbi karvezetőnknek, akik munkájukkal hozzájárultak kórusunk sikereihez.

Szabó Katalin

Készült a WordPress  V6.1 és az Elementor 3.8.0 programokkal.      2022 Diósd